Opća Sinoda 2021.-2023.: Pripremni dokument

Papa Franjo proglasio je Opću crkvenu sinodu koja se odvija od 2021. – 2023. i pozvao je sve vjernike da daju svoj doprinos uključivanjem u sinodski hod.

Sisački biskup mons. Vlado Košić u listopadu 2021. otvorio je sinodalni hod Sisačke Crkve i tom prilikom rekao:

Danas je čitava Crkva započela dvogodišnji hod prije biskupske Sinode u Rimu koja će biti u listopadu 2023. godine, a na temu Sinode. Dakle možemo reći da je to Sinoda o Sinodi. Što je to Sinoda i zašto je taj Sinodalni hod važan te zašto ga biskupi otvaraju u svim biskupijama Katoličke Crkve? To je važno jer papa Franjo želi da se produbi svijest o tome da smo svi mi zajedno Crkva, da to nisu ni zgrade, ni samo biskupi, ni samo svećenici. Crkva smo svi mi! Mi ljudi, zajednica vjernika, učenika Isusa Krista. U tom vremenu hoda trebali bismo, kaže Papa, produbljivati i stvarati mentalitet sinode. Što je to? To je razmišljanje i shvaćanje naše crkvenosti na način Sinode

Sve detalje o sinodi možete pročitati OVDJE. Mi prenosimo na svojim stranicama službeni Pripremni dokument koji pobliže pojašnjava svrhu, polazište, cilj i tematstske cjeline Sinode:

%d blogeri kao ovaj: