Obavijest za krizmanike

Obavijest za krizmanike

Poštovani roditelji ovogodišnjih krizmanika, dragi krizmanici, ovdje vam donosimo nekoliko obavijesti:

5.5. četvrtak

  • ispovijed za krizmanike počinje u 17:45
  • poslije ispovijedi krizmanici ostaju na večernjoj svetoj misi, a poslije nje i na probi i dogovoru oko rasporeda u slavlju krizme (kumovi/kume krizmanika nisu obvezni doći na probu)

NAPOMENA: ispovijed je organizirana samo za krizmanike; kumovi/kume se trebaju sami pobrinuti da se prije krizme valjano ispovijede u svojoj župi ili kod katoličkog svećenika po svom izboru.

7.5. subota

  • Svečana sveta misa započinje u 11:00h; u 10:30 h je okupljanje ispred župne crkve.
  • slavlje svete mise sa sakramentom potvrde trajat će barem do 12:30
  • Nakon svete mise ostati, budući da će biti kratko zajedničko fotografiranje

NAPOMENA: krizmanici neka ujutro obavezno doručkuju, kako bi se izbjegle nesvjestice, mučnine i slične situacije. Ali, neka se pripazi na obdržavanje euharistijskog posta (sat vremena prije pričesti ne jesti i piti, osim vode i eventualno lijekova)

8.5. nedjelja

  • sveta misa po redovitom nedjeljnom rasporedu

VAŽNO (o odijevanju):

Slavlje podijele sakramenta svete potvrde slavi se u svetoj misi. To je zajedničko slavlje, a ne individualna svečanost. To je slavlje cijele Crkve, a ne samo krizmanika.

Molimo da svi koji će biti prisutni paze na dolično odijevanje i da odjeća odražava dostojanstvo svetog događaja i svetog mjesta.  Više o razlozima za pažnju kod odijevanja za crkvu pročitajte OVDJE.

Dolično odijevanje podrazumijeva da odjeća ne bude posve bez rukava, dubokih proreza ni golih bokova i trbuha, a haljine i hlače da ne budu iznad razine koljena.
– fotografija preuzeta s Facebook stranice Karmelićani Split

%d blogeri kao ovaj: