Župne obavijesti – 18. tjedan kroz godinu

Župne obavijesti – 18. tjedan kroz godinu

U liturgijskom kalendaru idući tjedan su: [Klikom na ime sveca otvara se web mjesto u kojemu možete čuti ili pročitati nešto o tom svecu]


PORCIJUNKULSKI OPROST

Prema drevnom privilegiju još od vremena sv. oca Franje, vjernici koji posjete neku franjevačku crkvu (s vremenom to se proširilo i na svaku župnu crkvu, baziliku, oratorij i svetište) i ako ispune potrebne uvjete mogu zadobiti potpuni oprost. Prema mjestu prvog takvog oprosta, kapelice Gospe od anđela ili Porcijunkule, ovaj se oprost tako i nazvao „Porcijunkulski“.

U ponedjeljak točno u podne ćemo imati molitveni susret i otvaranje Porcijunkulskog oprosta. Sve vas pozivam na otvorenje, a osobito članove franjevačkog svjetovnog reda i Vojske Bezgrešne.

U utorak, 2.8. Porcijunkulu slavimo svetim misama u 07.00 sati ujutro i navečer u 19.00 sati. Prije svetih misa je ispovijed. Nakon večernje svete mise imat ćemo procesiju sa svijećama i posvetu Gospi od anđela.

Uvjeti za zadobivanje Porcijunkulskog oprosta su:

  • 1. Pohod franjevačkoj ili nekoj župnoj crkvi;
  • 2. Ispovijed;
  • 3. Sveta pričest;
  • 4. Molitve Vjerovanje i Oče naš;
  • 5. Molitve na nakanu svetoga Oca.

Sveta misa za poginule branitelje

5. kolovoza, državni je spomendan, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan branitelja. Svete mise su ujutro u 07.00 sati, te navečer u 19.00 je sveta misa za Domovinu i za sve poginule branitelje.

Hodočašća

Najavljujemo biskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu 20. kolovoza. Iz naše župe želimo ići s dva busa. Jedan bus polazi ispred župne crkve a drugi ispred crkve u Hrastelnici. Polazak je u 06.00 sati. Cijena je 70 kuna. Prijavite se kod nas u sakristiji ili u župnom uredu.

Hodočašće u Trsat organizira gospođa Anica Potkonjak. Polazak je u subotu 6. kolovoza u 05.00 sati ispred škole „22 lipnja“. Cijena je 175 kn s ručkom. Prijave na broj 0958317933.

Zahvala i preporuka katoličkog tiska

Hvala svima za suradnju u organizaciji i za sudjelovanje u proslavi blagdana sv. Ane, a osobito članicama Društva Hrvatska žena.

Hvala svima koji nas pratite svojom molitvom i materijalno nas podržavate.

Preporučujemo novi broj Glasa koncila, Veritasa, Glasnik sv. Josipa, časopisa Svetac…

%d blogeri kao ovaj: